terjah terjah apa yg ada dulu.

Loading...

Friday, 23 December 2011

perform menari tak jadik, photoshoot yang jadik..

assalammualaikum..

salam semua, nak cito ni.. aku rasa gembira n teramat amat lah bersyukur aku dapat kengkawan yang sangatlah sporting.. even apa2 kami buat always together, then idea2 yang ada sangatlah gila-gila..

dua tiga hari ni aku ngn dak2 kelas a.k.a my bff of 'geng basikal' ada lah satu tugasan dr lecturer kami , kena perform menari sambil menyanyi. tugasan tu lect bg just for fun. bukan da mark pon. disebabkan kami nih student student 'to be teacher of kids' , kami pon pilih la lagu kanak-kanak je nak dibuat menari, ala lagu biasa2 je . yang selalu kita main tarian tu. Lagu lantai indah n sweet banana. tapi lagu sweet banana tu dirasakan pendek sangat.. kami pun bukak cadangan baru tukar lagu. datang lah idea gila2 kitorang,  nak perform lagu lantai indah n lagu bunyi gitar , paling best lagu bunyi gitar ni la.. ala lagu p ramlee tu. alamak, menari twist kott,, haha, tu la, cdgn pelik2 sgt...



dua tiga hari ni kitorang pon sungguh sungguh  la menari dan ingat step n hafal lagunyer.
mcm nak bertanding lah pulak,
then , semalam ada lah kelas . semangat kitaorang pakai cantik -cantik sebab nak perform.
tak sabar rasa. satu kelas da dua kumpulan, kitaorang ni yang satu kumpulan ni konon nak bet ngan kumpulan satu lagi. last2 pagi tu... da la satu hal. . .

kelas kol 9, tapi aku ni bangun lambat termasuklah housemate aku. kol 9 lah kami dua baru nak siap2, then member aku kol ckap kat mana, aku ni jawab je kalut2 ckap kejap lah apa, rupanya dia cakap .. kelas cancel.. hahahahhaa, .. aku ni punyalah kalut2 siap, then kawan aku tnya nak dtg ke tak sebab diorang nak buat photoshoot ngan geng kami  . hahahaha, aku ngn housemate aku apa lagi, pergi je la, jumpa dak kelas yg lain otw tu, kami dua wat cm baru tahu kelas xda, hahaha, sajo taknak yg lain tahu aku sebenarnya nak g bergambar.. hahahaa. nasib baik pakai lawa2.. hehe..

patutnya, kelas aku ada 31 orang, tapi photoshoot ni ngan kawan2 kelas yang rapat je. ada 16 orang. tapi 4 orang xda dapat join. tapi okay je, walaupun last2 tinggal 12 orang je. seronoklah bergambar kitaorang ni, cari pulak tempat2 cantik . paling strategik, tepi tasik ! bermacam2 stail kitaorang shoot, hahahahaa. best sesangat. happy together kami semua ni. hopefully lah kan sampai bila2 pon kami semua akan sentiasa bersama, tak terpisah pon kami 14 orang ni.. aku sayang lah sangat2 kawan2 aku! !

huhuhuhu, tengoklah dari mulanya nak perform menari, kelas lak cancel. yang jadi nya... photoshoot lak, hahahaha. oh ye, korang tahu, sempat jugak kami wat video menari lagu bunyi gitar tu,, menari twist  tepi tasik lak, alahaii .. sedap pulak, walaupun menari tetap hancur.. hahhahaha .. apa apa pun karya agung arwah Tan Sri P Ramlee tak kan dapat dilupai, buktinya sampai sekarang. tetap dikenang.  malah kami ni hidup dah zaman millenium pon still dendangkan lagu beliau.menarikan  tarian yang beliau gunakan  dalam filem2 agung beliau. aku tabik spring lah kat beliau sebab bawa satu fenomena agung macam ni..  buktinya lagu beliau dipilih sebagai satu tugasan di dalam kuliah kami. =) terima kasih Tan Sri P Ramlee. =)


~TAN SRI P RAMLEE ~ 
seorang pengkarya seni yang begitu agung dikenang sehingga sekarang =)


p/s :  aku nak kamu semua nih pandai2 lah cari kawan, cari pulak kawan yang dapat tolong kita time susah      dan senang, bila kita pulak sebaliknya diorang akan tolong kita =)
     :  satu lagi, kenanglah hasil seni para karyawan dan seniman agung kita . siapalah lagi kalau bukan kita semua yang menaikkan semula hasil seni mereka yang tidak ternilai, jangan terus merosakkan karya seni dengan menghasilkan karya yang sama sekali tidak berseni dan tidak ada nilai. ==' . kita sebagai generasi baru dan aku yang bakal pembangun generasi berjanji akan terus menghargai karya mereka dan memperkenalkan kepada generasi generasi akan datang. =)

No comments:

Post a Comment