terjah terjah apa yg ada dulu.

Loading...

Saturday, 31 December 2011

best quotes of love


Find a guy who calls you beautiful instead of hot,
who calls you back when you are hang up on him,
who will lie under the stars and listen to your heartbeat,
or  will stay awake just to watch you sleep,
wait for the boy who kisses your forehead,
who wants to show you off to the world when you are in sweats,
who holds your hand in fronts of his friends,
who thinks you're just as pretty without any makeup on.
One who is constantly reminding you how much he cares and how lucky his to have you,
The one who turns to his friends and says,  "that's her". 



" i don't pretend to know what love is for everyone,
but i can tell you what it is for me, love is knowing all about someone,
and still wanting to be with them more than any other  person,
love is trusting them enough to tell them everything about yourself,
including the things you might be ashamed of,
love is feeling comfortable and safe with someone,
but still getting weak knees when they walk in front of you and smile at you."




"The most important thing in life is to learn how to give out  love, and to let in come in."

"The love that lasts the longest is the love that  is never  returned"




i have found the paradox, that if you love until it  hurts,that can be no more hurt, only more love.



Friday, 30 December 2011

nanges tgh malam , mata bengkak . hukhuk.. =(

assalammualaikum kalian..
sedeynya aku malam ni, mata pon dah bengkak ni, hukhukhuk. ni semua gara gara cite tentang dhia. huhuhu.
serius aku puas hati dapat tgk jugak ending cite ni, walaupun aku tgk dah lewat malam. sebab tgk kat tenet. almaklumlah xde tv nak tgk live. dijadikan kisah , malam ni mata aku ngn roomate aku si  mira jiwa   bengkak sebab meraung raung nanges tengok cite ni. hahaha.. ok, kitaorang nak amik MC untuk esok. sebab mata bengkak, malu nak g kelas. heeee =='

kalau korang nak tgk ending TENTANG DHIA, korang tgk lah ye , kat bawah ni ada , aku dapat dari tonton.net.




tentang dhia final episod  - episod 30



cite ni aku bagi 50 ** bintang ** sebab best, jalan cerita banyak pengajaran. walaupun terlalu banyak dugaan yang Dhia dapat, tapi mungkin ada yang berlaku cmni kan dalam real life kita? sekarang ni kita tengoklah berapa ramai orang yang mengamalkan syirik. astagfirullahalhazim. dunia kan dah akhir zaman. dan xde pegangan agama lagi masyarakat sekarang ni. apa yang kita dpat tgk kat cite ni kita jadikan pengajaran ye. yang baik jadikan amalan dan pegangan kita. ok? apa pun, tu je lah corat coret aku malam ni. salam. . ilalliqa'

p/s :  setiap insan yang melakukan kesilapan hendaklah  bertaubat dan memohon keampunan
         kepada ALLAH  S.W.T
         Sesungguhnya ALLAH menerima taubat mereka yang telah kembali ke pangkal jalan
         dan berjanji tidak akan mengulanginya lagi.

Thursday, 29 December 2011

terima kasih awak.



HATI ,
terima kasih wahai HATI.
saya suka awak.



salam, kalian, saya suka sangat. saya suka sangat sebab HATI ada cakap sayang saya, minat saya.
 terima kasih. baginya saya adalah anugerah dan saya ciptaan indah ALLAH. syukur..
ALHAMDULILLAH. selama sekarang dia masih sayangkan saya. sama seperti dulu.
TERIMA kasih kamu . saya berjanji saya juga suka dan sayang kamu. juga sama seperti dulu. sayang. aku cintakan kamu.

syukur, syukur, saya hanya dapat mengatakan syukur. .
semoga perasaan ini kekal dan tak pernah berubah.
ameen. =) syukran my sayang <3 syukran ya Allah.

Friday, 23 December 2011

perform menari tak jadik, photoshoot yang jadik..

assalammualaikum..

salam semua, nak cito ni.. aku rasa gembira n teramat amat lah bersyukur aku dapat kengkawan yang sangatlah sporting.. even apa2 kami buat always together, then idea2 yang ada sangatlah gila-gila..

dua tiga hari ni aku ngn dak2 kelas a.k.a my bff of 'geng basikal' ada lah satu tugasan dr lecturer kami , kena perform menari sambil menyanyi. tugasan tu lect bg just for fun. bukan da mark pon. disebabkan kami nih student student 'to be teacher of kids' , kami pon pilih la lagu kanak-kanak je nak dibuat menari, ala lagu biasa2 je . yang selalu kita main tarian tu. Lagu lantai indah n sweet banana. tapi lagu sweet banana tu dirasakan pendek sangat.. kami pun bukak cadangan baru tukar lagu. datang lah idea gila2 kitorang,  nak perform lagu lantai indah n lagu bunyi gitar , paling best lagu bunyi gitar ni la.. ala lagu p ramlee tu. alamak, menari twist kott,, haha, tu la, cdgn pelik2 sgt...



dua tiga hari ni kitorang pon sungguh sungguh  la menari dan ingat step n hafal lagunyer.
mcm nak bertanding lah pulak,
then , semalam ada lah kelas . semangat kitaorang pakai cantik -cantik sebab nak perform.
tak sabar rasa. satu kelas da dua kumpulan, kitaorang ni yang satu kumpulan ni konon nak bet ngan kumpulan satu lagi. last2 pagi tu... da la satu hal. . .

kelas kol 9, tapi aku ni bangun lambat termasuklah housemate aku. kol 9 lah kami dua baru nak siap2, then member aku kol ckap kat mana, aku ni jawab je kalut2 ckap kejap lah apa, rupanya dia cakap .. kelas cancel.. hahahahhaa, .. aku ni punyalah kalut2 siap, then kawan aku tnya nak dtg ke tak sebab diorang nak buat photoshoot ngan geng kami  . hahahaha, aku ngn housemate aku apa lagi, pergi je la, jumpa dak kelas yg lain otw tu, kami dua wat cm baru tahu kelas xda, hahaha, sajo taknak yg lain tahu aku sebenarnya nak g bergambar.. hahahaa. nasib baik pakai lawa2.. hehe..

patutnya, kelas aku ada 31 orang, tapi photoshoot ni ngan kawan2 kelas yang rapat je. ada 16 orang. tapi 4 orang xda dapat join. tapi okay je, walaupun last2 tinggal 12 orang je. seronoklah bergambar kitaorang ni, cari pulak tempat2 cantik . paling strategik, tepi tasik ! bermacam2 stail kitaorang shoot, hahahahaa. best sesangat. happy together kami semua ni. hopefully lah kan sampai bila2 pon kami semua akan sentiasa bersama, tak terpisah pon kami 14 orang ni.. aku sayang lah sangat2 kawan2 aku! !

huhuhuhu, tengoklah dari mulanya nak perform menari, kelas lak cancel. yang jadi nya... photoshoot lak, hahahaha. oh ye, korang tahu, sempat jugak kami wat video menari lagu bunyi gitar tu,, menari twist  tepi tasik lak, alahaii .. sedap pulak, walaupun menari tetap hancur.. hahhahaha .. apa apa pun karya agung arwah Tan Sri P Ramlee tak kan dapat dilupai, buktinya sampai sekarang. tetap dikenang.  malah kami ni hidup dah zaman millenium pon still dendangkan lagu beliau.menarikan  tarian yang beliau gunakan  dalam filem2 agung beliau. aku tabik spring lah kat beliau sebab bawa satu fenomena agung macam ni..  buktinya lagu beliau dipilih sebagai satu tugasan di dalam kuliah kami. =) terima kasih Tan Sri P Ramlee. =)


~TAN SRI P RAMLEE ~ 
seorang pengkarya seni yang begitu agung dikenang sehingga sekarang =)


p/s :  aku nak kamu semua nih pandai2 lah cari kawan, cari pulak kawan yang dapat tolong kita time susah      dan senang, bila kita pulak sebaliknya diorang akan tolong kita =)
     :  satu lagi, kenanglah hasil seni para karyawan dan seniman agung kita . siapalah lagi kalau bukan kita semua yang menaikkan semula hasil seni mereka yang tidak ternilai, jangan terus merosakkan karya seni dengan menghasilkan karya yang sama sekali tidak berseni dan tidak ada nilai. ==' . kita sebagai generasi baru dan aku yang bakal pembangun generasi berjanji akan terus menghargai karya mereka dan memperkenalkan kepada generasi generasi akan datang. =)

Monday, 19 December 2011

kamu kamu kamu dan saya



assalammuailaikum.
salam semua..
aku ada nak buat entry  gumbira dan sedeh ni.nak cita sket kat kalian kalian.. ermmm. apa pon its okay. apa pun yang berlaku.. kami semua tetap lalui dengan baik, dan semuanya terkawal dengan izin ALLAH..

citanya hari jumaat, bertarikh 16/12/2011 .. aku ngn dak2 umah aku keluarlah bergumbira. disebabkan kelas pon xda minggu first start sem ni kitaorang dak2 umah plan nak kuar beli barang barang rumah. rumah pon kami belum kemas , haha, maaflah jana niaga (syarikat yg leh2 saman kitaorg klu rumah kotor ) huhuhu..

okay aku start cite ni by step by step lah ye. cm kronologi lah kononnya.
pagi tu kitorg on9 je xbuat apa2 pe, then pas zohor siap2 lah nak g tesco kuala selangor , memandangkan tu je yg dekat bole pergi. . yayang si MJ bawak la keta, dengan menyewa kereta to abe kelantan yg cakap memg aku xpaham tuh.

otw ke sana memg kitaorg hepy giler.. enjoy punye lah sebab kuar berfoya2 lah konon nya, plan nak g karaoke segala bagai. dah ke sana tu kitorg shoopping ler sampai x ingat dunia. list2 brg yg dibuat 1 pon xtertinggal.. beli je sume nak beli, then hameek kau bayor je jumlah nye dik , rm106.85 ~~
mak aii,,apo barang rumah yg kitorg beli pon xthu lah, tu pon pas ditolak segala beras,bwg,minyak ..brg masak lah seng ckp. smpai seratus lebih doe ! bayor je lah nak tak nak. pastu.. hape lagi, karaoke ntah ke mana lah. xjadik lah plan tu, g makan kat warung pak din , g drive thru mcd. .abiskan sisa2 duit tu ..then balik lah .. pastu abg si sewa keta pon bg keizinan kt kami guna keta lagi, kami pon tawaf lah 1 unisel tuuuu.. dah tu. ponat dah kami pon baliklah..

yayang aku yg sorg lagi ni si EA actually demam minggu ni. tapi dia kata xpe dia okay , xnak g klinik lagi. walaupun de masa nak g klinik, dia kata dia okay. so xpe lah kan..kitaorang plan sok lah bwak die g klinik.

tapi sebelum masuk je rumah yayang EA ada masalah.. badannya dah rasa lain macam. then dia dah rasa demamnya makin teruk. makin panas demamnya, sampai lah malam tu EA sesak nafas teruk sgt, kami semua dah xthu nak buat apa, semuanya pujuk dia g klinik tapi dia xnak, mybe sebab dia dah xbole nak bangun lagi , bdan die lemah sangat2..

sumpah aku takut gile dan risau sgt ngn dia. terlalu sakit teruk disebabkan sesak nafas tu. kami semua ni cuma mampu tolong dia  redakan sesak nafas dan kebahkan demam dia dengan kain basah. malam tu aku ngn dak rumah si MJ,  MI, DR jaga lah dia sebaiknya. MJ yang banyak teman dia malam tu. .
honestly aku ada termarah EA sebab terlalu risaukan dia.then aku xdapat kawal air mata aku, tapi depan dia aku susah nak kwal perasaan, aku risau sangat. aku takut sgt tengok dia cmtu. tapi apakan time tu pon dah malam. klinik dah xbukak melainkan ke hospital je. aku sayang kamu yayang EA, risau sangat kat kamoo EA . .

then, pagi tu. EA masih macam tu.sesak nafas lagi dan lagi, demam dia makin panas dan panas. EA xbole bangun, EA terlalu lemah. ya ALLAH kami terlalu risaukan dia. bagilah kami kekuatan membantu EA.. pastu dah smpai cm ni , EA mintak aku kol ncakap ngn  family dia sebab dia dh xbole ckap. dia lemah sgt.. pagi tu sebenarnya aku ngn DR ada kelas, tapi kami tak pergi risaukan EA. . nasib baik kami tak pergi sebab EA pengsan! sebab dia nak jalan  pergi bilik air. pagi tu terlalu kelam kabut sebab kami plan nak sewa keta lagi nak bawak ke klinik tapi dia terlalu lemah. kami pon kol la felo hostel..

felo hostel sekian sekian ni pulak bole marah kami then ckp nk saman kami sebab rumah kotor ! sumpah aku tension gler .! dah jadi cmni , kmi memang x sempat kemas rumah la .. janganlah time ni nak berperangai cmni. wahai si felo kami mintak sangat bantu kawan kami ni. . .

then sampai lah ke klinik, pastu dh chek EA, doktor cakap kena bwak ke hospital! ya allah takutnya , risaunya kami. tekanan darah dia lemah, bdan xcukup zat n gastrik. demam pon terlalu panas. pastu kami pon bawak lah dia g hospital . family EA jugak dh otw datang situ. . walaupun felo tu agak kurang menyenangkan kami tp dia dah tolong kami bwk ke hospital.terima kasih sangat sangat . alhamduliillah.

 kat hospital pulak memang lama sgt kami kat ctu n mcm2 lagi benda jadi sebabkan birokrasi pihak hospital yg ntah wat kerja cmna. minta maaf. tapi ini kami sangat sesalkan. alhamdullilah EA dah okay sket. then family dia buat keputusan bawak blik die ke rumah nya. syukur dia selamat dengan familynya..

Esoknya, EA cakap dia dapat cuti seminggu , resultnya,dia kena jangkitan darah . virus ILI. subhanallah.. kami semua doakan EA cepat sembuh.. kami semua sayang kamoo EA..!!

to EA, apapun yang terjadi ingatlah kita semua kawan yang xdapat dipisahkan dan kita mcm satu family yang susah nak terpisah. ramai yg sayangkan kamoo EA ! semua org mendoakan kesembuhan kamu . cepat sembuh ye? kami semua rindukan kamoo... jaga diri ye sayang?? ALONG (saya) nama yg diorg gelarkan. ALONG sayangkan EA ! ingat jaga diri taw. jangan biarkan diri sakit2 cm ni lagi.. cepat blik hostel. miss u already =)

k lah ini saja coretan aku,wahai HAMBA ALLAH . beringatlah ! ini juga peringatan untuk aku !betullah  org cakap kan klu terlalu happy pasti ada dukanya, tapi syukur ALLAH berikan kita suka lagi.. ALLAH menguji kesabaran dan ketakwaan kita kepadanya, sejauh mana kita mengingatiNYA. ingatlah, apa sahaja yang kita ada sekarang perlu dihargai dan kita sebagai hamba NYA, perlu sentiasalah berdoa kepadanya agar hidup kita diberi sejuta keredhaan dan kesejahteraan . ameen ya rabbal alamin.

salam. ilalliqa'

bahagia menjelma jelma






assalammualaikum.
salam semua !!
entry baru, story is still about my love.
aku tulis entry arini just nak menyatakan kesyukuran ku kepada yang Maha Esa .
ALHAMDULILLAH. sampai ke saat ini aku masih lagi bergelar keykaseh kepada HATI. dia masih sama seperti dulu, hargai aku apa adanya. dan aku terlalu bersyukur tiada masalah besar antara kami. syukur juga keluarga aku mengetahui hubungan ini. kecuali abang aku. hee. mungkin dia tahu. tapi disebabkan ketegasannya aku hanya mendiamkan diri dan abg aku pon x pernah menanyakan soal itu. begitu juga keluarga HATI, mengetahui hubungan ini. aku sangat berharap hubungan ini kekal di jalan yang diredhai ALLAH. namun, usia kami masih panjang dan aku terlalu berharap kami dpat mengekalkan hubungan yang indah ini namun aku juga sangat berharap ALLAH S.W.T terus meredhai hubungan dan cinta kami ini. aku bersyukur sangat aku temui HATI dalam hidup aku, dia banyak mengajar aku erti hidup di dunia dan di akhirat. namun , kami mengaku banyak dosa dan silap telah kami lakukan. sering kali melupakanMu. YA ALLAH. Ampunkan kami YA ALLAH. .

Ya ALLAH. Kau redhailah hubungan kami yang semakin berbunga bahagia ini,terima kasih YA ALLAH , Kau berikan perasaan cinta ini. cinta manusia yan entah kekal atau tidak . tapi ya ALLAH aku memohon padaMu  teruskanlah bahagia ini sampai kami berdua dapat membina masjid yang indah  dengan izinMu. . YA ALLAH andai benar dia jodoh aku , Kau berkatilah hubungan ini dan satukan aku dengan dia suatu hari nanti, tapi andai tiada jodoh kami, kurniakanlah kami jodoh yang sempurna dan dapat membimbing kami ke jalanMu YA ALLAH. Biar siapapun jodoh  yang Kau berikan kepada aku , samada dia ataupun orang lain aku memohon kepadaMu agar dia  adalah jodoh yang dapat mengiringi aku untuk beramal ibadat kepadaMu.. tidak lalai dengan perintahMu dan meninggalkan segala laranganMu ..YA ALLAH. . aku juga memohon andai sampai jodoh aku suatu hari nanti,  buahkan perasaan cinta aku kepada insan yang bakal menjadi penyeri hidupku dan buahkan perasaan cinta yang agung kepada-Mu YA ALLAH melebihi dari segalanya dan  berikan ganjaran syurga indahmu. YA ALLAH. .amin ya rabbal al-amin

syukur,alhamdulillah. salam. ilallliqa'

Sunday, 18 December 2011

detik bergelar keykaseh . . ♥(◕‿-)♥


salam. entry hari ini is about how i bergelar keykaseh kepada si dia. si HATI.

hihihihi. malu sekali mahu melafazkan kata2. sekadar coretan biasa bukan beralasan untuk di feedback kan. tapi sekadar sahaja melepaskan rasa yang ingin diluahkan dr lubuk hati. .

berjumpa si HATI di ruangan belajar ku, iaitu di kelas...sungguh!  terasa indah setiap detik yang ku alami.
mula menimba cinta dan ilmu bersama si dia. sungguh ku tak nafikan, lebih ku menimba cinta dr menimba ilmu. penyelesan ku kini tiada lagi dapat ditebus. semua itu aku jadikan pengajaran . kalian beringatlah cinta dan cita.. cita adalah yang azali perlu dikejar..

okay, penat aku mencoret2 bahasa kononnya ala2 si fynn jamal. xjadik pun. hehehe.
cito cm biaso je la laie sonang nya ho. kan.. aku kapel ngan HATI dgn cara dia melafazkan kata2 dia nak jadi bf aku. bole tak? memg sungguh sopan cara dia tnya tu, dah apa lagi aku  berbunga2 lah. aku memang dah tunggu si HATI tnya cmni.. teheeee..=)♥(◕‿-)♥

mulanya kawan aku dah ckap , tgu je pas raya konfirm HATI mintak kapel. aku pulak.kata aku ke dia, xnak la mengharap. tapi aku sebenarnya terlalu mengharap.. smpailah tiba hari yang dimaksudkan. hari  keenam selepas kawan baik aku menduga2, iaitu bersamaan dengan raya ke enam.. thun sekian-sekian.. tarikh nyer, 6/10/2008.. dia pon msej le aku cm biase, mulanya kami bahasakan nama je. then aritu dia pon tnya la kat aku. dengan lembut sekali.. aku hapa lagi, memang dah nak sgt. of course lahh.. tapi aku malu ==' winkwink.. blushing lah muke nii =)

then, kami pun bergelar lah si keykaseh pada tarikh sekian. sungguh berbunga tahi ayam bunga matahari bunga rose lah hati aku niiiiiii.. teeheee...=='
syok tak kira lah minggu minggu bergelar keykaseh ni. semunya indah kan. adatlah kan org bercinta?
alhamdulillah. kami masih kekal ke saat ini pada tarikh 18/12/2011 jam 1.33 am sebagai keykasehh..
dia adalah plihan terbaik aku..
insyallah andai perancangan kami berjalan lancar, jodoh terus ditetapkan. aku dan dia bakal bergelar suami dan isteri. aminn.. kita cuma merancang, ALLAH yang menentukannya kan.. sekian. wassalam. ilall liqa' .

Saturday, 10 December 2011

pagi =) tengok ni, da dak mokks merayau sorang-sorang !


ni ha..amik bwak blik rumah dak gemookxxs ni!
 senyum pon dh xnmpak mata ! hahhaha

selamat pagi =)

yeh2.. dah pagi.. salam ukhwah kalian2..
pagi-pagi hening cm ni terasa lak nak berjogang, tapi malas . tgk cm nk ujan je kat luar rumah ni haa ,xbole2 nti sejuk, heee.. alasan kan semata2.. aku ni, bila lo nak kurus.. gemmokss memanjang. sekali tgk aku nmpak tua lak gemuk2 ni. huhuhu.. tapi itulah. nak berjogang pon mlas. ni kan pulak nk bersenam.

skang ni aku tgh cuti semester n da kat kmpung, makan byk gler2. memang x bole nak kawal. mak aii.. sebabnya sedop2 makanan yg ada.. plan aku nk diet time cuti dh hilang serata merta.  hehehe. =)

so, ni lagi dua tiga hari aku nk blik ke "hutan" kesayangan aku.. so aku nak la start diet time dh kat sana. xpe makan puas2 kat rumah ni, cian mak aku masak byk2.. hahhaha..

nti blik ''hutan " ko diet ye..ko kena duk tempat yg ko sorang je survive, bru ko leh diet. kan2.. (suara ghaib berkata-kata padaku ) hehe..
tapi tu lah memang betol. klu aku kat tempat belajar jadi la jugak diet ke hapa. sebabnya kat sana aku nk mkn pon kikis sana sini duit nk makan. so jawapannya diet lahh.. =='

k lah, pagi2 ni aku dh melalut. point nk tulis selamat pagi je. melalutnya smpai ke diet n senaman. maklumlah terasa diri gemmookkxxxs =( aku da sindrom gedempolsis . ngeeee =))) .

k bye olls. love u oll . morning peeps ! take care. salam. illal liqa'  =)

Friday, 9 December 2011

kami budak sekolah 2008-2009 (pra-u)


ni la aku n HATI. zaman sekolah.. cinta sekolah.. heee

perkenalan aku dan dia..

assalammualaikum.
okay sume sihat ke?
aku nk mulakan story how i found him, n then terus kenal n then terus couple lah. hee.
sumpah , aku tak expect aku akan serius cmni ngn die.. bertahan lama years by years.
tapi itulah.. aku belum tahu jodoh aku ngn die or tak. tu semua kan ketentuan dr ALLAH s.w.t dan
kami cume merancang..  yg lain kita kena la bertawakal dan bersyukur dengan segala yang ALLAH tentukan kan ?

okay kali pertama aku jumpa dia tahun 2008..

that years, aku masuk form 6. u know lah kononnya aku nak amik STPM. aku nak sgt msuk form 6 , aku terlalu tekad smpaikan tawaran2 lain aku tolak. mklumlah org x pndai sgt twaran yg dpt just for sijil n kolej2 swasta. ipta xde rezeki kat ctu. aku pon msuk form 6. ramai mmber2 aku pon amik form 6.
aku da sorang my best fren name die Bibi nur fatin . die lah yang mengmatching2 aku ngn HATI aku nii. hee. dia n pakwe die matchingkan kan kami sebabnya si pakwe die kwan baik ngn HATI aku.

mulanya aku just okay la kenal2 je. then budak2 rayuan untuk form 6 akan masuk, aku pon dh gabra sebabnye pkwe mber aku dan HATI lah antara budak2 rayuan yg akan msuk skol aku. mak aiii.. gelabah aku .. first time nk jumpa kot, aku cume tw dr mber aku nama die je..
tiba la saatnya, budak2 rayuan dh berdiri je kat luar pintu kelas, yg si bibi ni mula lah menduga aku mana 1 pujaan hati aku..
tu dh klu jodoh la kan, org ckap lah,, guess what.. aku teka org yg betul , dlm byk2 dak2 yg berdiri kt luar tu.. gabra, berpeluh2 je aku dlm kelas tu nape ntah. walhal kami blum kenal lagi pon. huhuhuhu... ada chemistry kot. ngeee =)... aku pon nmpak je die gelabah gk, mybe si pkwe mber aku tu pon dh meneka2 kot aku yg mana. dia lak pandang aku semacam je.. tkut aku. hehehhee.

hari semakin hari kmi pon dh la start msej .. just for friend kononnya. tapi lama2 asal la cm ada jantung yg luruh je dr bdan aku ni. heee...dupdapdupdap je bila g sekolah n tgk die.. sumpah ! suma keja aku wat xjadi..malu*malu*..

then, sepanjang just a friend tu byk sgt kenangan we all. sebagai kwan aku dh nilai die, dia memang baik , bukan baik kat aku je , tapi kat semua org. die sopan. bertanggungjawab. aku ni dh menduga klu la dapat jadi girlfriend die, seronoknyer,,,hheeee. aku ckap die baik sebab aku nilai die betul2, how he act with others.
ada la 1 hari ni..kat skool ,kami selalu pindah2 kelas..maklumlah kelas x ckup. form 6 jadi mangsa. kena angkat meja kerusi dr blok sana ke blok sini. ulang2 setiap minggu byk berubah tempat! aku ni, beruntung la..heee.. die angkat meja kerusi aku. penat2 pon die tolong laki mber2 girls yg lain. penat kot angkat suma tu. tapi dia dh mau tolong jugak, terharu aku *.* . heee..

tapi kan aku ngaku time form 6 dulu, suma kat sana saling menolong. kwan lelaki tolong kawan perempuan dan sebaliknya. suma nya such a happy family! bestt tersangat2..i wont forget all of you lah !! form 6 S.e.m.p.a.s =) 2008-2009 .

okay dh cite lain pulak, pastu dh lama2 kami msej2 tu masing2 ego kot, xnak mintak kapel, aku surelah xnak mintak kapel. t jadi lain pulak, perigi cr timba. ye kan? aku cuma menunggu dan terus menunggu bilah die nk mintak kapel..hati dh berkenan sgt.hehehhehe..even happy tu, kami da krisis jugak sebabnya ex aku time ni cr aku balik, kami putus sebab aku yg nak, aku dh x suka dia. huhu. kejam kan aku. tapi tu suma cita lama. just aku ngn ex aku je thu apa masalah antara kami.  tpi okay, HATI x kisah suma tu. dia still ambik hati aku, trying to get me, walaupun si ex aku sekampung ngn die. ! mber baik lak tu. .  ermm biorlah kan, sape cepat die lah dpt kan, hehehehe.

k lah, setakat tu je. sambunganny nti, heee.. klu terus nk tahu keep reading. xnak xpe,aku xkisah. k tata. wassalam. illal liqa' =)

malam yang indah.


wahai kau ,
aku berharap kau menjadi bintang.
kerna bintang dapat melihat aku setiap kali ia berkelipan.
setiap kali ia muncul.
setiap kali ia ada di setiap malam.
kerna malam tidak pernah akan hilang.
malam akan setiap datang pada masanya.
ada malam adalah bintang.
kau umpama bintang menyinari kehidupan ku.

hahhahaa..
sumpah jiwang! but. its just for all of you my sayang2! sorry puisi buruk. ikhlas right?
k nite ye semua. tido okay.
mimpi yang indah jugak ye... ~~ nitez~~
wassalam.

Thursday, 8 December 2011

this blog has made for him.

assalammualaikum..
salam semua.
malam ni, jam 11.33 pm bertarikh 8.12.12..aku terasa nak berjanji dengan diri aku dan aku telah pon berjanji ngn my HATI. aku nak buat blog ni , specially just for him jugak, sebenarnya aku rasa bersalah jugak ngn diri aku kenapa aku xpernah tulis diari or something yang ade kisah aku ngan HATI aku.
bila jumpa diari aku yg lama2 tu aku cm terpikir kejam pulak aku kan , xpernah pon aku buat something for a memories tentang cinta kami nih.
yang ada just aku buat notes2 n reminder kat fon aku, setiap kali aku ngedate. tu pon yang dr thun lepas je. thun sebelum2nya fon tu dh xde, so sume tu pon dh hilang. da jugak aku wat video for aku rewind blik setiap date aku. gmbar2 tu aku tulis setiap kenangan kami dengan tarikh n tempat jugak, tapi sayang.
my lappy is breaking down, then video tu dh hilang.
aku jugak ada buat buku log xdelah log sgt, lebih kurang ahh.. just for him. dalam tu aku tulis semua how i feel to him. but, buku tu de kat dia, dia leh baca n remember me by that. tapi aku ? xde apa2 tuk aku imbas semula kenangan aku dengan HATI smpai sekarang.
aku xde la expect yg HATI aku kan buat suma tu kat aku, sebab he's not like that. nak ckap iloveyou   pon dia malu.. hehee..dia ckap & berfeeling2  bila dia tgh sedih, or kami gaduh. tu jeee..
so, aku nak la buat entry pasal hal cinta kami nih. hopefully xde la nak memboringkan anda2 . .
klu rasa boring, takpe kat atas pages ni de tanda X tu. korang leh tekan , then keluar dr page ni. x payah baca. klu nak baca, keep it up. next2 entry aku will be about us. =)
 okay. then , aku nak tidur. entry about us akan aku buat start esok . malam sgt2 ni, my HATI mesej malam2 ni,  klu aku xlayan rugi tw. sebab kekadang malam2 mcm ni lah selalunya HATI kit ni nak berfeeling2..kankankan ..heheheee.* winkwinkwink*.
k semua. im sorry klu da yg korang baca buat menyampah. but its my choice to write apa je entry aku nak wat. haha, lazer lak aku. k all. bye. salam. night olls ~~ 11.46 pm. 8.12.12. ~~

~ wish you were here lyrics ~


I can be tough
I can be strong
But with you, it's not like that at all

There's a girl
That gives a shit
Behind this wall
You just walk through it

And I remember all those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here.
All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
Near, near, near
I wish you were here.

I love the way you are
It's who I am, don't have to try hard
We always say, say it like it is
And the truth, is that I really mi-i-iss

All those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here.
All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

[Chorus:]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
Near, near, near
I wish you were here.

[Bridge:]
No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go

(Let go let go let go let go)

No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go

(Let go let go let go let go let go let go let go)

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, here, here
I wish you were here (I wish you were)
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
Near, near, near
I wish you were here.

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
Near, near, near
I wish you were here. 

barang lama terjumpa kembali, kenangan lama teringat kembali =)


tanpa dijangka aku terjumpa diari aku time mengemas barang2 lama aku, rindunyerrr..
seriously, aku rindu kenangan aku dulu2.
bila aku baca blik terasa nak je semua kenangan tu datang balik. walaupun byk kenangan pahit dan impian aku yang tak tercapai kat dalam diari tu. 
tengah2 baca, aku terdengar lagu ni, herm sebabnye, lagu ni cm nak menyatakan perasaan aku la kononnyer.. 
aku rindu seseorang nih, bukan rindu nak tgkap cintun ngn die, cume rindu kenangan dengan dia dulu. time aku suka dia dulu2... cinta tak kesampaian cite nyer ni. aku penat2 minat die. die x minat aku blik.sian aku, hhahahahahhaa.
okay then aku nak ckp lagu ni  cuma buat aku teringat kat dia .. aku just nak je thu cerita die, nak tgk die. aku dah xthu mana pergi la mamat ni. ntah masih bernyawa atau tidak, xthulahh..ish, xbaek lak ckap cmni. but the truth is aku memang xthu apa2 sal die dah. aku teringat kat die ni.. just sebab aku nak tahu perkembangaan die.. tapi bukan rindu sebab teringat kisah cintun dulu. CINTA MONYET lah katakan, zaman sekolah ~~ =='

sorilahh okay.. sekarang aku dh serius dalam perhubungan. not will not happen la klu aku jatuh hati kat org lain, insyaALLAH.. aku sayang giler2 kat HATI aku yg ade sekarang ni... xkan ler nak cr lain kan.. my HATI.. abdul sayang ^ ,^ .. ni just sy nak ingat kisah lama aje okay.. =='.  okey ni la lagu yg aku maksudkan. dulu aku minat lagu ni. teringat pulak kat die.dulu dengar lagu ni je feeling la. . haha...


 cinta remaja - antz n elyana

Shalala Shalala Shalala

Tak dapat diucap dengan kata-kata perasaan ini
Jika kau lafazkan kata-kata cinta
Dengan lirikan senyum manjamu berbeda jua

Shalala Shalala

Pada mulanya kupun malu-malu membuka kata
Kerana diriku tak pernah berkasih
Selama ini tak pernah mengenal dunia cinta

Aku jua rasa curiga aaaa
Ragu-ragu tak jadi apa oh oh

Lemah-lemah memendam rasa

Ohh ohh....

Degup jantungku ini
Lihat pada hati
Degup jantung menggetar hatimu
Kita sama dilamun cinta

Tak dapat diucap dengan kata-kata perasaan ini
Jika ku lafazkan kata-kata cinta
Aku malu-malu engkau sengaja menduga hatiku

Aku jua rasa curiga
Ragu-ragu tak jadi apa
Lemah-lemah memendam rasa oh oh oh

Degup jantungku ini
Lihat pada hati
Degup jantung menggetar hatimu
Kita sama dilamun cinta

Pada jiwa kita satukanlah hati
Ceria rasa
Patrikanlah cinta
Satu ikatan
Ikatan cinta
Cinta Remaja




Avril Lavigne - Wish You Were Here

~~result ohhh result ~~



assalammualaikum.
hari ini aku dah dapat tengok result final.
final for sem 4.
result aku actually okay. tapi aku kecewa sangat sebab aku xdpat macam sem lepas. seriously , sem lepas aku terasa like result tu result aku yang paling gempak. ye la aku ni bukan pandai pon, then bila dpat result almost 3.8 pointer mstilah aku happy bagai nak rak.
tapi itulah tu pon sebab sem 3 aku just ambil 2 sebjek, short sem anyway. memanglah senang nak dpat result cenggitu.



but, sadly sem ni (sem 4) result aku menurun sgt mendadak, dah naik mendadak sem lepas, then sem ni dah jadi sebaliknya. =(  ..
apepon aku bersyukur sgt. thanks ALLAH.syukran ja zilan..


aku xdapat nak dapat dean list for this sem. but its okay. bukan setiap sem dean list pon just sem lepas. maklumlah org xpandai cm aku. okaylah for the result.
btw, aku yakin aku akan berusaha lagi n lagi smpai aku dpat ~flying colours~ result for the next sem. =)
aku akan terus berjaya, aku xnak lagi dalam kegagalan. terlalu byk kegagalan aku sebelum2 ni.
okay, just here entry aku. tetapkan hati dan usaha. cuba yang lebih lebih baik.
 k then, bye.. salam.. ilall liqa' . ma'a salamah. =)

dunia semakin berputar, manusia pun semakin berubah.

assalammualaikum..

salam semua...arini entry saya berkisarkan perubahan dunia. seriously aku kagum dengan perubahan dunia yang pastinya berkat dari Allah S.W.T. Ini juga datangnya dari hasil usaha dan  kepandaian para manusia. bila kita tgk byk bgunan n kemjuan negara kita kan? tapi kan, aku sebenarnya more nak ckp tentg perubahan dunia dr segi penghuninya iaitu kita sendiri, si manusia.
dr seorang yang berperibadi muslimah , sekarang semakin bongkah dan takbur , kemudian peribadi semakin luntur. cara berpakaian juga sudah menjadi lain dan tidak berkeperibadian muslimah lagi. sayang seribu kali sayang.
namun, aku bersyukur dan aku bangga dengan org yang semakin menuju perubahan. dr seorang yang jauh dr pegangan Allah. kini semakin dekat denganNya. alhamduliilaah..  diharap kan mereka terus bersyukur dengan nikmat ALLAH dan tidak lupa diri. pertahankan cara pemakaian dan keperibadian muslimah itu.
 dunia berubah , penghuni dunia berubah . tapi itu semua salah satu kesinambungan yang berterusan. kita sebagai manusia perlu sentiasa positif menilai semua ini. salam . illal liqa'