terjah terjah apa yg ada dulu.

Loading...

Sunday, 29 April 2012

my surprise birthday party :)

assalammualaikum. hari ni entry aku about my birthday, birthday me was on 12 march 1990. so setiap kali bertarikh ni, alhamduliilah birthday aku setiap tahun disambut dan diraikan. alhamduliillah..masih ramai yg sayang aku. okeyh , aku tahu amatlah terpesong jauh entry aku sebab sekarang dah bulan 29 hb 4 thun 2012, aku bru nk wat entry pasal birthday aku last 12 march ago.. memang aku lgsung tak sempat nak wat entry birthday ni tak tahulah apa yang aku sibukkan sangat, bukan menteri pon, haha.
  
                                              

 tapi aku tetap nak tulis entry ni, as my unforgettable memories . aku takkan lupa sgt2 birthday aku tahun ni aku rasa bahagia sangat dan konfirmlah kan terharu, sgt2 terharu, aku tak budget pulak ramai yg sayang aku, hahahaha, perasan *winkwink*

okeyh citanya gini yg smpai aku boleh terharu sangat2, dan amat tak disangka. that day birthday aku tu, aku n budak2 kelas ada buat lawatan ke PDK di Banting, Selangor. kami pergi sana atas tugasan subjek
 " mengenal murid keperluan khas " . Lecturer kesayangan kami, En Radhzi bg kami wat satu event kat PDK tu, kebetulan tarikh 12 hb 3 tu cikgu2 kat PDK tu cadangkan kami buat majlis hari jadi sebab ada 3 orang pelajar yg sambut birthday haritu, okeyh aku dah seronok, sebab sama birthday dengan aku :). hehehhe..

malam nak pergi tu kami semua 18 orang bertungkus lumus buat persediaan dan malam tu, detik birthday aku lah konon da jugak yg wish. thanks semua :)  

sempat bergambar ngan bus.hee
pagi2 tu kami pon bergerak lah ke PDK tu. disebabkan agak jauh perjalanan kami , dan secara kebetulan kami pergi lawatan tu tanpa guru pengiring,kami pulak pergi dengan abang bus (abg wahab) yg tersangat2 lah sporting giler kami sakan2 lah karaoke lah bagai dalam bus, serius sangatttt lah hepi to having friends like them all . aku sayang GENG basikal aku ni. semuanya sangat gila2 habis.

                                             

okeyh sampai lah ke PDK kami bawaklah kek untuk diorang tu masuk dan akulah yg bawak kek 4 kilo tu, hahaha, birthday girl bawak kek kat budak2 tu, heeee :) dah bila nak je mula majlis aku diajak sekali potong kek ngn diorang yg sambut birthday tu, heee, blushing.. tak malu betul aku tumpang sekaki. kikiki.

yg ujung sekali, menyibuk tumpg sekaki , hukhuk
then abisnya makan2 kami mulakan aktiviti kami dgn mulanya kami wat aktiviti mewarna pastu aktiviti menyanyi beramai2 dan kami sediakan hadiah bg setiap pelajar istimewa ni.

                                               


                                             


                                                    


                                                     


                                                     


                                             


                                                        

kat sana , kami semua gembira sangat dapat eratkan hubungan kami dengan kanak2 istimewa ni, dan pastinya hati kami ni tersentuh sangat tengok keadaan diorang, tgk pulak kesabaran cikgu n ibubapa diorang ni kami dapat rasa bagaimana tabah hati diorang jaga anak2 istimewa ni.

ada jugak pelajar kat PDK ni yang dah dewasa, dah umur 19 pon. tapi fizikal mereka, kalau dilihat rasa sedih dan kesian sgt, tapi diorang2 ni ada kesungguhan ,buktinya masa kami buat aktiviti ada yang bersungguh2 siapkan aktiviti kami. tambah lagi simpati kami bila tgk ada 3 orang adik beradik yang semuanya bermasalah pembelajaran dan umur diorang ni sebenarnya dah sebaya kami.

3 beradik istimewa, 19,18,dan 16 tahun.
 ada jugak kanak2 aktif ni, Raihan nama dia yg pada fizikal normal. tapi dia ada sebenarnya anak istimewa yg juga autisme.

raihan.
 bila tgk pulak pada Azam, yang rajin dan bersemangat hati kami semua lagi semakin turut cekal bila tgk kesungguhan azam nk siapkan hasil warna dia yg sgt cantik.

kak su bersama azam,


aku, nana dan mardiah bersama azam
sepanjang kat sana aku tk dapat gambarkan betapa gembiranya kami kat sana. kami bersyukur dilahirkan sempurna pada fizikal dan mental . alhamdulliilah ya ALLAH.

selesai je aktiviti2 kami kat sana kami pon bagi sedikit cenderahati then kami bergerak pulang.

penyampaian cenderahati oleh kak nurul dan kak su.

bergmbar kenangan bersama pihak PDK, ibubapa dan pelajar.
 tapi dah bila dalam bus,budak2 ni  diorang cakap nak pergi pantai morib, haha..
disebabkan abg wahab sgtlah sporting, kami pon pergi lah pantai morib. sampai je kat sana aku turun pergi tandas kejap pastu pergi je kat meja makan tu semua dah kat situ, ntah masa bila, dengan tak tahu papa2 tahu2 je aku sedar diorang surprisekan kek n nyanyi lagu hapy birthday kat aku, dan kek tu adalah kek paling cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk pernah aku dapat, KEK ANGRY BIRD!! (farah tipu kata bawak dua2 kek untuk PDK, rupanya satu tu kek aku, hahaha)

heee :)
  
                                       


                                            


                                             


                                           

thanks kalian semuaaaaaaaaaaaaaaa, aku jadi cm budak dungu kejap sebenarnya time tu, aku tak tahu nak cakap apa, aki terharu sangat dengan semua yang all my belover buat ni. sayang2 sekalian mintak maaf kalau reaksi saya time tu amatlah buruk, sebab  terkesima, tak tahu nak wat apa.. hehe.. tapi semua dapat makan kek kan? maaf kalau da yg saya tak terlayan ye time tu....

                                           


                                             

lepas je kami makan, kami ni ada yg pergi amik gmbar dan jalan2 jugak kat bazar kat pantai tu.
 kami happy sgt dengan aku main buih sabun lahh... aku ni dah macam budak2 main buih sabun. dalam perjalanan pulang, kami semua melalak karaoke dgn main buih sabun tu , sumpah kami happy sgt aritu. perasaan paling berharga ada kawan seperti mereka semua. tambah pulak abg wahab yg sporting abis.. :) sempat jugak aku berduet lagu 'sandarkan pada kenangan ' dgn abg wahab. heee *winkwink*


Abg wahab yg sporting abis :) driver bus terbaikkk.


budak kecik main buih sabun!!
all my besties, iloveyouall.......................!! kita semua diharapkan akan kekal jadi bff sampai bila2... okeyh ! mmuuuuahh <3 <3 <3 geng basikal terbaekkkkkkk wokk!! actually geng basikal tu nama geng kami, heeee :)


                                             


then, bila kami sampai2 je kat unisel kami duduk jap kat dewan nak bahagi2kan balance kek, dan tanpa aku sedar poook!!! aku kena kek setempek kat muka.............huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! kak su!! salah seorang my sis, kak su tempek muka dengan kek, thanks! heeee .aku nak kejar je, semua lari.......taknak kena kek balik, hee. tapi kan kami sempat  jugak ditegur dengan mat arab yg lepak kat dewan tu, student situ jugak lah dia tu, mak aii.. dia sempat kutip2 kek2 yg jatuh, dia cakap tu makanan, tak elok buat macam tu, heee, sekali kena tgur ngn mat arab daaaaaaa .kikikiki :)

apa2 pon, semuanya tersangat lah sportingggggggggggggg..dan amatlah gila2 . saya sekali lagi tegaskan, SAYA SAYANG ANDA SEMUA GENG BASIKAL, termasuk alwanis, dan mardhiah. my lovely friends :) dan tak lupa jugak fakhrul , our classleader n abg wahab yang dah plan sekali birthday aku ni.. hehehhee :)

gambar kenangan kami, ni sebelum aku kena kek kt muka , hukhuk :)

tak dapat aku balas semua ni, yang hanya aku mampu ucapan terima kasih yang sangat2lah tak terkiraaaaaaaaaaaaaaaaaa. insyaAllah anda semua akan terus saya sayangi sampai bila2 :).

kt bawah ni ada lagi gmbar2 kenangan kami kat sanaa. :)

                                                       


                                                              


                                                           

                                                      

                                                 

                                                  

that all, tq for your reading. wishing u are fine always and ALLAH bless you & your life. bye all.
 salam. ilalliqa'   :)




Saturday, 28 April 2012

aku insan tiada berharta, tapi aku punya harta lebih bernilai :)

assalammualaikum. sekarang jam aku da menunjukkan tepat jam 1.14 am. pagi ni terasa aku tak nak tido lagi, nak tulis blog, biar hati lebih tenang, sebenarnya byk perkara yg ingin dicoretkan. tapi apa yg sedang dirasakan sekarang adalah perasaan bersyukur, aku bukan dilahirkan berharta, aku bukan diajar untuk menjadi tajir, atau si kaya raya yang rezeki melimpahnya tidak dia syukuri, aku bersyukur aku bukan seperti itu. aku bersyukur dilahirkan dalam keluarga yang sederhana. apa yang dikehendak cuma dapat di pendam andai tidak dapat dipenuhi.

sebenarnya aku tulis ni sebab aku terfikirkan sesuatu, aku baru je teringinkan satu baju ni, cantik, baju muslimah, siap dapat sekali ngn cardigan, aku teringin nak pakai baju labuh2 pulak, nak ubah angin, nak ubah diri dan penampilan,insyaallah.. tapi aku takde duit, aku pm sis yg buat jualan tu. biasalah,,internet selling, page kt fb.. harga dia agak mahal. erm.. aku terasa kecewa. dan disebabkan tu aku terpikir, aku ni betapa susah nak beli baju even harga dia around 50 je.. kalau orang lain mudah2 je nak beli barang beratus2. aku baiki diri aku, aku amik iktibar, bersyukur aku tak bazirkan duit, aku hanya gunakan duit untuk barang yg dirasakn penting, aku nilai diri aku dgn org lain , mujur aku bukan org yg byk kemewahan,  setakat 50 ke atas semuanya bole dibeli, wang bersepah2. tak da nilai bg mereka. syukur aku jumpa wang 1 ringgit itu bg aku nikmat. aku simpan, walau 1 ringgit aku tak pernah simpan merata2. bg aku 1 ringgit dpt buat aku dapatkan brg yg aku mahu.

gambar hiasan
soal baju tu, aku simpan hasrat dulu, aku booking dgn akak tu, tp akak tu ckap 1st come 1st serve. aku pendamkan perasaan aku.bukan apa pon baju je kan, aku kena berjimat lebih byk lagi lepas ni, sebab family aku kena tanggung pengajian aku semester baru yg nak start 2,3 hari je lagi ni, ptptn tak dpat time sem pendek, so. aku tak bole nak mengada2 mintak duit beli baju, melainkan aku simpan hasrat tu atau aku simpan duit sendiri . :)

aku dah biasa macam ni, aku bersyukur, segala yg aku nak aku tak beria2, aku tak memberontak, terima kasih ibu ajar anakmu kehidupan yg sempurna . terima kasih ibu. terima kasih ajar anakmu besederhana.
okaylah setakat tu je coretan aku, kalau bole korang doakan lah aku da rezeki murah nk beli baju tu, hehehhehe, gedik je, kikiki, btw..thanks kalau ada yg berdoa, aku juga akan doakan kesejahteraan dalam hidup anda semua.take care, nitez, sleep well. semoga umur kita masih panjang dan diredhai ALLAH . salam ameen :)

Thursday, 26 April 2012

Anything might happen with ALLAH's will...:)

assalam'alaik.
syukur alhamdulillah everyone's well here. :)
hey guys, people always said "INSYA-ALLAH" in every condition right? may it's a important or non important things to be settle down.

                                     

                                            

it's mean Anything might happen with ALLAH's will...:). it's true, so to be have good in anything we do, please DOA' because DOA's is the best way to get ALLAH's will. ALLAH will help us,because ALLAH is always be beside us :) every time, every moment, and always have . syukran jazilan. Ilaliqa' ameen :)

Wednesday, 18 April 2012

buku cerita made by me :)

assalammualaikum, selamat pagi.
pagi2 aku dah rasa nak wt entry. pas subuh tadi ingat nak tido balik, tapi bila dah start buka lappy memang tak tido lah, dah mula fcebooking, twitta , segala bagai. hehhee.

erm aku nak wat entry pasal aku dah berjaya siapkan sebuah buku cerita kanak-kanak. buku cerita ni setiap dak kelas aku diwajibkan buat sebabnya asssgmnt individu, untuk subject seni dan kraf untuk kanak-kanak. mark pon individual. so.. aku mulalah berangan-angan nak buat buku cerita yg comel2, cantik2, cute2. tapi aku ni pon satu dah tahu diri tak kreatif.bajet je lebih. sempat berangan lagi. hehehe. aku tak sekreatif student lain, ada yang buat buku cerita diorang sweeetttttt giler, cuteee je. aku punya biasa je. cerita , gambar buku cerita aku semuanya berpandukan buku besar keluaran PTS tajuknya ''Ke Mana Perginya?". yang aku ubah cuma nama dalam cerita ni, yg lain semua sama. memang lecturer bg kami keizinan nak copy buku asal. asalkan kreativiti masing-masing. markah diberi atas kreativiti.

pastuu, kebetulan pulak student dapat voucher rm200 tu, korang pon mesti dapat kan? hhehe. nah kauu!! aku joli abis abisan beli barang aku nak guna untuk buat buku cerita ni n segala barang yang aku tak pernah ada sebelum ni, seronok lah shopping walaupun stationery n buku je bole beli. aku gila abiskan rm200 dlm 1 hari, hahaha, dasyat tak ?kikiki.

dah tu dengan berbekalkan segala barang, aku pon mulalah design buku cerita aku. dr lukis, warna , taip , edit  n bagai2 lah bg cantik. hehehee..aku amik masa dekat dua bulan jugak siapkan buku cerita ni, sebabnya aku terlalu busy .sem 5 yang terlalu busy dengan macam2 lagi program n kerja kena buat. tambah2 subject seni ni, buat kami semua busy sngat,sebab setiap minggu ada aktiviti seni yang perlu disiapkan.

okay ni aku tunjukkan gambar2 buku cerita aku yang dah siap!!
may leave your comment . hehee.