terjah terjah apa yg ada dulu.

Loading...

Saturday, 12 May 2012

dia penentu bahagia aku.aku penentu bahagia dia :)






Assalammualaikum.. CINTA?? eh apa itu cinta, bila kita cakap pasal cinta semua orang suke kan. aku suke ,sesiapa pun suke. aku teringin, semua orang pun teringin nak rasa cinta. ape cinta kita tak tahu pada mulanya. bila kita rasa, kita alami perasaan tu kita tahu bestnya bercinta dan bila ada cinta dlm hati kita, mulalah kita nak senyum sorang, nak berangan bagai. nak jadi macam orang gila dah kan. orang gila pon tak macam kita. kan .

tapi kita kadang2 tak pernah hargai cinta, kita kdg2 buat remeh hal cinta. cinta bukan untk diremehkan , cinta ntuk dipertahankan, cinta susah dilepaskan, cinta juga sukar dilafazkan tapi bila kita dapat rasa, kita bahagia. apa bahagia? bahagia tu kita rasa seronok ada orang syg yg kita cinta, cintakan kita jugak, apa kita buat semuanya dipandang sempurna, apa kita cakap orang yang kita cinta tu suka, kita macam si cinderella dapat puteranya, happily  ever after. tapi bila kita dah dapat perasaan tu kita tak jaga betol2. ala, cite cinderella ending smpai tu je. happily ever after, last2 ada jugak konflik nye. kita kata cm tu. kan. . memanglah. tu kan cite dongeng.

tapi sebenarnya kita pon bole rasa cm tu. senang je, kita pertahankan cinta kita kat orang tu jeee.. macam mana ye?ala tahu ckap jee.... susah taw. mana da org yg betol2 janji ditepati. mulut kata lain hati kata lain... .tgk tu, kita cakap cmtu. kita ngomel sorang2.. (ckp memang la senang, last2 break jugak. hilang jugak cintan2 tu) ..kita pkir mcm tu dlm hati.eh! aku bole baca fikiran korang lah, hahhaa. ye la. aku pon pikir cm tu.

biila je kita cakap sal perhubungan ni , kita mulalah nak bg pendapat masing2 kan. kita kata biasalah lelaki..lelaki kata biasalah perempuan... hahahaa. semuanya salahkan diri masing2, kan. tapi sebenarnya kita dapat buat bahagia tu kekal, cinta tu kekal. kita blame kan diri kita balik. kita pandang kanan, kiri, kanan, atas , bawah, belakang kita cube yakin kita sebenarnya bole. cuma nak tak nak jee.. kan kan..

aku mula rasa bersalah dah ni, aku blame diri aku. tahu tak sebab apa. sebab aku dah buat penentu bahagia aku smpai akhirat terasa dgn aku. kecewa dgn aku, kurang yakin dgn cinta aku, pada muka aku. dah spoil. aku lah salah. aku macm korang jugak, nak pertahankn ego. slahkan dia jee. eh korang tak. aku jee..hee.
aku blame diri aku. aku yang silap. aku yang dah buat dia marah. dia elok2 bg aku bahagia aku spoilkan pulak, aishh apa da aku ni, sepatutnya aku kena lah pertahankan cinta aku, ahhh jiwang je.. okie, point utama aku nak ckap itu lah. aku tahu dia leh bahagia kan aku. aku syg dia. dia syg aku. aku cinta dia. dia cinta aku. aku bahagia. aku rasa bahagia tu. aku untunglah , hahaha, bangga sioott.

aku menyesal. aku cuba nak perbetulkan salah aku, insyaallah aku nak jadi penentu bahagia dia smpai akhirat dan jugak sebaliknya, dia penentu bahagia aku smpai akhirat. aku tak buat lagi salah aku sayang, AM. aku sayang kamu. terima kasih beri aku rasa bahagia. maafkan khilaf ku, tapi yang satu jangan kau sangsi lagi, jangan ragu2. jangan keliru. yang pasti aku akan terus bahagiakan kau. :) insyAllah sampai akhir hayat aku, terima kasih for staying with me until now. terima kasih buat aku bahagia. terima kasih dah buat aku seperti mana aku sekarang, sentiasa senang, sentiasa tersenyum. tapi aku yang khilaf dalam hargai cinta kamu. aku menyesal. cintai aku sepenuh hati kamu :) terima kasih ALLAH pertemukan aku dengan dia. kekalkan perasaan kami yang indah ini ya ALLAH. 

p/s : aku tahu masing2 da pendapat masing2. aku minta maaf kalau aku khilaf,ini cara aku menulis, cara aku sendiri tafsirkan cinta. sekian, wassalam. :) syukran jazilan.

4 comments:

  1. hye dear..:)
    done follow u..:)
    nice entry...like! :)

    ReplyDelete
  2. hye...ok tq myra..:)
    ye ke. blog awak pun, nice sgtt. :)

    ReplyDelete
  3. thanks mirajiwa. lov u my baby boo. heee :)

    ReplyDelete