terjah terjah apa yg ada dulu.

Loading...

Tuesday, 15 May 2012

bosan .

assalammualaik' salam sejahtera n salam ukhwah pada kawan2 blogger sekalian. hopefully semuanya sihat okeyh. aku alhamdulliilah masih diberi kesihatan yang baik. hidup yang msih sempurna. masih mampu menekan keyboard mencoret disini. aku meyusun ayat demi ayat. aku mahu nyatakan sesuatu , apa yang aku fikirkan ??

sekarang ni aku fikirkan adalah bosan. BOSAN. kenapa dengan bosan? apa itu bosan? bosan tu cmneee eh?aduhhh.. aku bosanlahh. aisshh. takde pape ke nak buat? bosanlahh, bosan sngat aku hari ni, bosan yang tersangat bosan, okay aku bosan dengan semua ni. bosan giler entry die nihh.. eh bosan lah tgk kau melalut! okay2..aku tak melalut dah. korang jgn marahh... hewheww :')

pandai baby ni, dia pon bosan jugak :)
                                                       
aku sebenarnya nak mencoret tulisan bertajukkan bosan. apa eh bosan? kenapaa..? okay aku sebenar2 nya saat ni, pada masa ini aku rasa bosan yang terlampau. aku bukan takde asgment nak dibuat, tapi aku malas, aku bukan saja taknak buat kerja tapi byk lagi aku bole buat, basuh baju, lipat baju, basuh pinggan, kemas rumah.. aku bosan bukan sebab internet slow , klu tak takkan aku bole tulis entry ni. tapi aku bosan sebab aku rasa bosan dengan apa yang aku ada. aku nak yang lebih baik. aku nak apa? aishh tak bersyukur lahh.. 

                               


aku sebenarnya nak kehidupan yang lebih baik. hari kian hari aku berdoa, aku bertawakal kepada yang maha Esa, aku mohon kepada-Nya , aku minta peluang aku ubah cara hidup aku. aku mohon  dapat buat hidup aku jadikan aku seseorang yang bole dibanggakan, bole dipercayai, bole diyakini. aku nak jadi keindahan dan kebanggaan pada pandangan mereka2 yang aku sayangi, my family of course n for someone i wan't live with. InsyAllah kalau ALLAH izinkan kami.  kenapa? kenapa aku rasa macam ni? okayy..

                                                

aku dah penat. aku dah tak nak main main dengan hidup aku, aku perlu ada azam. aku perlu buat satu iltizam yang smpai aku bole capai dengan sebaik mungkin, aku nak satu hari nanti aku adalah seorang yang dibanggakan. bukan dibangga dengan populariti, tapi dibanggakan dengan sebab aku mendapat nikmat sebuah kehidupan yang sempurna, kejayaan diri yang tak terbatas, keyakinan dalam diri yang tinggi dan menjadi insan yang mulia di mata semua serta yang diredhai oleh maha agung ya ALLAH. aku takut umur aku yang semakin 'menggarap' tua ini bakal jadikan aku insan yang penuh penyesalan. dan sebab itu aku perlu ubah segala yang bole agar aku dapat mengacak bangunan kejayaan, kegemilangan dan keimanan yang tinggi dalam hidup aku. InsyaALLAH. beri aku semangat kawan-kawan, beri aku dorongan kawan-kawan. aku tak nak terus terusan merasai bosan. aku penat.

sekian, syukran jazilan coretan ku, korang fahamkan apa yang aku nak smpaikan, aku harap korang juga tak kan bosan dengan hidup korang. terus kan hidup korang tapi lakukan ia, perjalanan hidup korang.. dengan mencapai segala kebaikan dan kejayaaan yang anda bisa dapat sebaik mungkin :) wassalam .


No comments:

Post a Comment