terjah terjah apa yg ada dulu.

Loading...

Wednesday, 13 June 2012

entry for them i loved the most :)

assalammualaikum, blogger sekalian. kaifahalukum? alhamduliillah rasa2nya semua sihat kan.
ermm lamanya rasa tak wat entry baru. makin byk perkara terjadi dalam kehidupan kita, kita akan semakin byk komitmen dan perkara yang perlu diselesaikan betul tak? dan baru kali ni aku nak buat entry baru. kot ya pun memang aku malas nk hapdate benda2 cenggini! hee. tp  bagi aku entry kali ni perlu jugak aku buat sebab aku nak dedikasikan entry kali ni untuk sahabat-sahabat aku yang jugak aku anggap sebagai adik2 yang paling aku sayangi. truly loving them.

diorang adalah my housemate yang aku kenal dari aku mula masuk ke tempat aku menimba ilmu ni, masa berganti masa terlalu cepat rasanya hari ini, diorang tidak bergelar housemate lagi. tak disangka cepat benar mereka melangkah kaki buat haluan masing2, diorang dapat praktikal lebih awal dr aku dan 2 org lagi housemate aku.asalnya ada 7 orang kitorg semua tetapi sekarang tggl bertigaa. sedeynya bila sedar diorang dah meninggalkan kami bertiga je dalam rumah ni. my housemate egy, jeeda, murni..kepada pika, walaupun dah tak satu rumah dr sem 2 dengan along. along still ingat pika as housemate :) & now  seriously along dah mula rindu korang! rasa sunyi lah pulak tggal bertiga bila tak de korang :(

ALONG? ehh, kenapa aku gelar diri aku along? okeyh disinilah jawapannya kenapa aku sayang diorang ni.
dari hari pertama aku masuk IPTS ni, aku tak tahu pon siapalah housemate aku, aku dengan masuk tempat ni  dgn berbekalkan perasaan kecewa dan takut nak pergi sana, berdoa sepanjang perjalanan mintak2 housemate aku dapat semuanya okeyh dan best belakaaaa..

kecewa aku adalah sebab tak dapat sambung degree dek gagal stpm dan takut aku sebab membayangkan umur aku agak lewat dr kawan2 aku yang tgh wat diploma dan aku akan kenal dengan mereka yang umur bawah 2 thun dr aku..  tapi alhamdullillah  aku masuk je sanaa.. aku dipertemukan dengan mereka. EGY, PIQA, MUNI, JEEDA, NANA, MIRA.  diorang lah yang menamakan aku ALONG. kenapa along? haha, aku ni anak bongsu rasanya tp kat cni dipanggil along pulak, ok sebabnya aku adalah yang paling tertua dalam rumah tu, hahah, sedeyh paling tua wehh.. sebab tu diorang gelar aku along, dan alhamdullilah sampai sekarang kekal dgn nama tu!

oleh kerana along, aku dianggap sebagai kakak, haha, kakak lah sgt aku ni tak layak pon sebab bg aku aku sama cm diorang.terkinja2 je kitorang ni. hehee, sejak kami semua dapat kenal,kitorg semua dah mula rasa serasi antara semua. walaupun byk perkara yang jadi along tetap syg korang semuaaa :) byk sgt perkara yang kita kongsikan kan?  dari sem 1 along dengan korang smpai sem 6. almost 2 tahun ni along terlalu byk dapat pengalaman manis dalam hidup. hopefully korang pon sama, merasakan kenangan manis dengan along. along nak say a lots of thank you for everything esp kat EGY, JEEDA , MUNI & PIKA, walaupun korang dah tak de kat sini. walaupon korang dah pergi praktikum tggalkan along. ingat lah, along tak pernah lupa korang!! ingatlah kenangan kita sem 1 sampai sekarang. along tak ada lagi kawan dan adik sehebat anda semua!

hey friends, hey sista.. untuk 2 tahun ni, along dapat rasa perasaan ikatan persahabatan yang terlalu indah ni dr kalian, walau berapa byk kita semua selalu salah faham, selalu ada je masalah, along tak dapat nafikan kenangan ngn korang adalah paling terindah along rasa, tak dapat nak bygkan nnti kitorang bertiga dapat housemate lain, memang sgt bongok lah jana niaga tu, nak msukkan org lain dlm rumah kite ni, tak boleeee.  tak nak. tak nak.sebab bg kitorg yang masih bertiga ni , kitorg pasti korang paling the best housemate ever! tak de sapee dapat gantikan koranggg.. bile je free datang sini okayh! keep in touch my beb!

lastly, aku nak tamatkan entry berjela panjang ni, maaf korang.. sebab penat baca, okeyh untuk menghangatkan lagi entry ni . aku sajikan beberapa gmbar memories since kitorg bergelar housemates. sebenarnya gmbar2 ni wat aku lebih rindukan diorang.. tapi bila tgk, seronok sgt. sebab ada kalian semua di belakang saya dalam apa jua yang kita capai sepanjang kita kat uni ni :) terima kasih atas segala kenangan, segala kesabaran, segala ketabahan melayan kerenah along, segala keseronokan yang kita dpat selama ini dan juga segala kesedihan yang kita kongsi bersama... :) tc, love u all. 


sem 1, 2010 :( rindu nyeer..



the happiness i ever had in sem1 :). tq all.

sem 2 already ;)








now, 2012 .alhamdullilah saya masih punya kalian :)

rindu semuanya, memang tak dinafikan masa tak boleh patah balik, tapi kalau bole along aku nak sgt semua ni aku dapat rasa lagi. walaupun terlalu byk perkara n kesilapan berlaku antara kami, tapi kami tetap bahagia as a BFF. dan alhamdullilah jugak kamu semua kekal sebagai adik along yang comell :).maafkan along klu ada byk salah yang along wat kat korang semua selama ni. jangan disimpan dalam hati. along tahu byk salah along kat korang, forgive it my dear. :)

untuk along,mira & nana yang masih  ada kat sini, korang doakan kami dapat ikut jejak korang finish study cepat2 cm korang. dan  hopefully gambar2 ni akan buat kita semua be together sampai bile2.. apa2pun korang kawan terbaik buat along dan jugak  sista paling sempooooii jugak! thanks for being my awesome sista ! all the best :)






2 comments:

  1. sedih sangat bila baca entry ni. :'(

    ReplyDelete
  2. sedih bila berpisah dan tetiba tersenyum bila terkenangkan kisah2 ygn mencuit hati kita... tak gitu cik zurina:)

    ReplyDelete