terjah terjah apa yg ada dulu.

Loading...

Sunday, 13 October 2013

berhabuk sudah blog aku.

assalammualaikum.
lama tak berjumpa. lama tak berborak. lama tak menaip. lama tak membaca. senang cakap rindu kat blog. aku kembali lagi menyingkap blog aku, menyelongkar blog ini sebab aku rasa dh lama sgt aku tinggal smpai bersawang dah blog ni. sepanjang aku abis belajar pastu praktikal dah langsung tak menge update apa2. byk sebenar benda nak diceritakan. segala kenangan masa praktikal dan betapa besarnya perasaan aku dapat menjadi salah seorang tenaga pengajar di Sk TTDI JAYA shah alam. well . next time post aku will about praktikum aku . then bersambung pulak dengan kisah aku berkhidmat sebagai juga seorang guru taska/tadika di CENDEKIAWAN EDUCARE di putrajaya. alhamdulillah abis je praktikal aku dapat job ni dan dalam masa yg sama aku dpat job ni sebab aku ada masuk kursus Sistem Lathan Dual Nasional (SLDN) yang mana bagi aku kursus ini adalah kursus yang sgt berkesan dalam melahirkan para pkerja yang berkemahiran dan insyallah bakal menjadi warga industri yang berkaliber dan berwawasan. kursus ni salah satu jalan meningkatkan cara kerja seseorang dan dalam masa yang sama mempraktikkan apa yang dipelajari ke alam tata kerja nya iaitu melalui kaedah belajar sambil bekerja, tak lama tempoh kursus ni. hanya 6 bulan tapi hasilnya alhamduliillah bermakna sebab nya aku dpat merasai pengalaman konvokesyen yang begitu besar bagi aku. majlis graduasi peserta kursus ini diberi peluang graduasi di 1 majlis konkesyen yang mana penyampai sijil adalah menteri sumber manusia, Datuk Richard Lim. Memang gelabah lah nak naik pentas msa tu dgn menteri pulak yang penyampai nya.

cerita itu semua akan aku update dan kongsikan dengan semua. wait ~~~~

1 comment:

  1. lama tak jenguk awak punya blog. rindu rindu rindu. lama jugak tak borak dengan awak. ;)

    ReplyDelete